PLIKI COOKIES: Serwis używa cookies. Więcej informacji w regulaminie serwisu. OK (wyłącz komunikat)

Opinie parowar Morphy Richards Intellisteam 48780

(4.1 pkt)
Parowar Morphy Richards Intellisteam 48780
  • Jakość:
    3.57 pkt
  • Wygląd:
    4.43 pkt
  • Cena:
    3.85 pkt
  • Funkcjonalność:
    4.71 pkt
  • Czyszczenie:
    4 pkt
Sortuj według: data ↑ | ocena | pomocność
    • (5 pkt)
      Marta
    • Data dodania: 2017-01-30 13:21:07
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • posiadam urządzenie od 6 lat, jest super nic się z nim nie dzieje, potrawy są super co ciekawe nie tylko przygotowywane od podstaw ale czasami jak coś chce odgrzać sprawdza się rewelacyjnie, szczerze polecam. kurczak, ryba, kasza i do tego warzywa poprostu wszystko :))))) zapach, smaki zachowane.
    • Produkt posiadam od kilku lat
    • Zalety
      wszystko na 6
    • Wady
      brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Wygląd:
        5 pkt
      • Cena:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Czyszczenie:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (BRAK)
      Jarek
    • Data dodania: 2016-12-20 02:07:26
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Problem z plastikami ma chyba każdy parowar. Jest on spowodowany myciem w zmywarce - mimmo że wielu producentów w instrukcjach zaznaczam że można to robić. Moim zdaniem liczą na taki właśnie efekt i zysk ze sprzedaży części zamiennych.
      Także cytując jedną z oceniających osób \"Staram się myć urządzenie tylko w zmywarce z uwagi na liczne pęknięcia (podobno w zmywarce można myć)\" - najszybsza droga do rozsypania się pojemników.
    • Produkt tylko widziałem
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      zawad
    • Data dodania: 2016-10-25 11:58:24
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Produkt jest super na początku miałem też podobny problem z pojemnikiem, ale firma sprzedająca w Polsce bez problemu wymienia jeśli jest na gwarancji, jakby ktoś szukał to wejdźcie sobie na stronę morphyrichardspolska.pl i zgłoście temat, to wam może też wymienią.
    • Produkt posiadam od pół roku
    • Zalety
      pojemniki na jednym poziomie, nie przechodzą zapach a wszystko jest gotowe w jednym momencie
      • Jakość:
        4 pkt
      • Wygląd:
        4 pkt
      • Cena:
        5 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Czyszczenie:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      Tomasz
    • Data dodania: 2016-07-29 11:57:58
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Musiałem zmienić drastycznie dietę i ten sprzęt mnie uratował! Najbardziej mi się podoba, że można oddzielnie nastawić każdą komorę, a po jedzeniu wszystko włożyć do zmywarki. Jedzenie dość szybko się przygotowuje, jest smacznie i cieszę się, że podtrzymuje ciepło, to przydatna funkcja.
    • Produkt posiadam od miesiąca
    • Zalety
      mycie w zmywarce
      oddzielne programowanie każdej komory
      podtrzymywanie temperatury
      • Jakość:
        5 pkt
      • Wygląd:
        4 pkt
      • Cena:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Czyszczenie:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 2 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.2 pkt)
      użytkownik
    • Data dodania: 2016-04-16 11:30:41
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Niestety, muszę zgodzić się z przedmówcami krytykującymi jakość urządzenia.

      1. Pojemniki są źle wykonane/zaprojektowane. Prawdopodobnie jest problem z jakością tworzywa z którego są odlewane pojemniki, lub samym procesem odlewania/stygnięcia w formie. Pojemniki już od nowości miały "pajączki" popękań rozchodzące się promieniście od otworów na parę. Teraz, po ok. 4 mies. intensywnego używania (3 razy na dobę) jeden z pojemników popękał i lada moment nie będzie nadawał się do użytku (pęknięcie postępuje, obecnie sięga od górnej krawędzi do samego spodu).

      2. Tydzień temu odpadł uchwyt z jednej z pokrywek (przykleiłem sam).

      3. Przestał także działać przycisk manualnej regulacji temperatury, nie mogę regulować temp. w dół. Podejrzewam, że problemem jest niezbyt dobra szczelność urządzenia - miska, do której leje się wodę jest zintegrowana na stałe z urządzeniem, przez co trzeba niezłej ekwilibrystyki by nie zamoczyć urządzenia podczas koniecznego, raz na jakiś czas (w praktyce co dzień/co drugi dzień) wypłukania jej pod bieżącą wodą z osadów i resztek warzyw (w zasadzie nie paruję nic innego w urządzeniu).

      Gdyby nie jakość, wystawiłbym urządzeniu rekomendację, bo mycie można ostatecznie przeżyć. Niestety, jakość pojemników jest dyskwalifikująca. Dodatkowo, brak możliwości zakupienia zapasowych elementów, polska strona wciąż "under constuction", a z firmowej (com) zakup akcesoriów z wysyłką do Polski nie jest możliwy.
    • Produkt posiadam od kwartału
    • Zalety
      Pomysł na niezależne komory do parowania OBOK SIEBIE, a nie jedna nad drugą.
      Obsługa prosta jak budowa cepa.
    • Wady
      Katastrofalna jakość pojemników do parowania (wada produkcyjna?).
      • Jakość:
        1 pkt
      • Wygląd:
        4 pkt
      • Cena:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Czyszczenie:
        3 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.2 pkt)
      Justyna
    • Data dodania: 2016-02-13 23:26:02
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Parowar użytkuje od 3 miesięcy. Nie polecam zakupu. Właśnie pękł mi duży szklany pojemnik podczas gotowania. Brak części zamiennych. Pewnie sklep nie uwzględni reklamacji, także pieniądze wyrzucone w błoto.

      Ps. Odkupie duży szklany pojemnik.
    • Produkt posiadam od kwartału
    • Wady
      Trwałość pojemników
      • Jakość:
        1 pkt
      • Wygląd:
        5 pkt
      • Cena:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        4 pkt
      • Czyszczenie:
        2 pkt
    • Pomocność opinii: 0 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (3.25 pkt)
      Wiesława
    • Data dodania: 2016-01-26 22:05:44
    • Nie polecam tego produktu Nie polecam tego produktu
    • Użytkuję urządzenie od niecałego miesiąca. Sprawdza się dobrze. Super rozwiązania. Potrawy przyrządza się szybko. Mankamentem jest zła jakość naczyń. Odpadają uchwyty i dodatkowo popękały naczynia. Ten parowar nie wytrzyma nawet kilku miesięcy, a nie ma co marzyć o 2 letniej gwarancji. Najgorsze jest to, że nie ma serwisu, nie ma gdzie reklamować. Niby firma poważna, a tu taki wstyd. Wiesia.
    • Produkt posiadam od miesiąca
    • Wady
      popękane naczynia
      • Jakość:
        1 pkt
      • Wygląd:
        2 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Czyszczenie:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 3 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.4 pkt)
      Katarzyna
    • Data dodania: 2013-04-30 22:54:21
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Rzadko wystawiam opinie w internecie ale tym razem nie mogę sie powstrzymać:) Nabyłam ten sprzęt ponieważ wcześniejszy parowar po kilku latach odmówił posłuszeństwa. Znalazłam gdzieś przez przypadek ten model. To jeden z najlepszych zakupów w moim życiu. Kilka komór do gotowania w jednym poziomie i oddzielnie działających to genialne rozwiazanie. Nic sie nie miesza w smaku. Można gotować w różnym czasie. Do tej pory zawsze coś mi sie rozgotowalo. Rownież funkcja podtrzymania ciepła to rewelacyjne rozwiazanie. Przy dwójce dzieci czasami nasz obiad musi poczekać na konsumpcję. Wszystkie potrawy do tej pory jakie zrobiłam smakowaly wszystkim. Nawet duże kawałki mięsa robię w marynacie i podaje jako wedlinę (pieczone w folii). Jedyne zastrzeżenia to pojemność pojemnika na wodę po gotowaniu. Stanowczo za mały. Przy długim gotowaniu przepelnia sie i przelewa do czystej wody a poza tym cieżko go oproznic bez rozlewania. No i druga rzecz to zauważyłam ze jeden z pojemników po kilku myciach w zmywarce ma małe pajaczki takie mikropekniecia. Ale poza tym super sprzęt. Polecam
    • Produkt posiadam od miesiąca
    • Zalety
      Możliwość nastawienia rożnych czasów gotowania
      Synchronizacja czasów gotowania
      Funkcja podgrzewania
      Duża pojemność

    • Wady
      Cena
      Jakość wykonania pojemników
      • Jakość:
        4 pkt
      • Wygląd:
        5 pkt
      • Cena:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Czyszczenie:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 18 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.6 pkt)
      rob
    • Data dodania: 2013-01-19 16:54:20
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Jestem szczesliwym posiadaczem porowaru od kilku dni.Zrobiłem na nim kilka obiadów i oceniam go bdb. Jedzenie z parownika super ,kurczak , ryba wazywa to poezja . Smak niepowtarzalny ,obsługa prosta a ze troche drogi , to nie chinszczyzna!!!! ps. spróbujcie ziemniaki w mundurkach, rewelacja
    • Produkt posiadam od kilku dni
    • Zalety
      same zalety
    • Wady
      raczej brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Wygląd:
        5 pkt
      • Cena:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Czyszczenie:
        4 pkt
    • Pomocność opinii: 8 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
    • (4.8 pkt)
      Robert
    • Data dodania: 2013-01-12 00:22:57
    • Polecam ten produkt Polecam ten produkt
    • Jak dla mnie jest rewelacja nie będę tu wymienić jego zalet bo inni to zrobili .Dla mnie osobne pojemniki i niezależne 3 grzałki to największy plus tego urządzenia.Wcześniej korzystałem z rozwiązania nakładowego i nie można tego porównać do rozwiązania w tym urządzeniu.To tak jak by porównywać maluch do mercedesa. Nie muszę się już martwić że z ryby zrobi się papka a ryż będzie twardy. Dla każdego produktu mogę ustawić niezależny czas gotowania a paromowar wszystko zsynchronizuje i całość zakończy się równocześnie.Naprawdę gorąco polecam. Na marginesie odniosę się do plastikowych pojemników.Ich jakość jest naprawdę przyzwoita a przyczyny ich zniszczenia opisane w jednej z opinii są typowe dla naszych super tabletek do zmywarek które wykończą wcześniej czy później wszystko,po drugie niewłaściwy program zbyt intensywny i proces suszenia gdzie te biedne plastiki wygrzewają się jak kurczak na rożnie. Osobiście nie katuje ich zmywarką i jest ok. Na zakończenie dodam że dzięki oddzielnym pojemnikom przyprawy użyte do ryby nie zmieniają smaku np marchewki.Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten sprzęt i nie przejmuję się jego zużyciem prądu bo zdrowie mojej rodziny i moje jest bezcenne.Zresztą nie jest takie duże gdyż tylko na początku gotowania do chwili zagotowania wody pracują z pełną mocą. Później włączając się żeby utrzymać proces parowania.
    • Produkt posiadam od roku
    • Zalety
      Rewelacyjny system oddzielnych pojemników i niezależnych grzałek.Funkcja dolewania wody w czasie gotowania (nie miałem takiej potrzeby).Podtrzymywanie ciepła po zakończeniu gotowania.
    • Wady
      Brak
      • Jakość:
        5 pkt
      • Wygląd:
        5 pkt
      • Cena:
        4 pkt
      • Funkcjonalność:
        5 pkt
      • Czyszczenie:
        5 pkt
    • Pomocność opinii: 18 pkt
      Czy opinia jest pomocna?
      Tak Nie
[1]2 »»
Rozlicz pit za 2016 rok programem pity 2016 ng
 
Copyright © 2017 DobreParowary.pl. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Powered by WMrecenzje